Princeza Kejt Midlton objavila da se leči od raka Foto:Tanjug/BBC Studios via AP

Bela kuća saopštila je danas da želi potpuni oporavak princezi od Velsa Kejt Midlton nakon što je objavila da ima kancer.

Portparol Bele kuće Karin Žan Pjer rekla je da su zvaničnici Bele kuće saznali za tu vest iz Kejtine video poruke.

„Neverovatno smo tužni što čujemo takve vesti“, navela je Žan-Pjer na redovnoj konferenciji za novinare, ističući da svi Amerikanci žele Kejt brz oporavak, preneo je Rojters.

Princeza od Velsa Kejt Midlton (42) saopštila je ranije danas, u video poruci, da joj je dijagnostikovan rak dok je bila podvrgnuta velikoj operaciji abdomena na londonskoj klinici početkom godine.

PROČITAJTE JOŠ

Ona je navela da se trenutno oporavlja od operacije, nakon čega će, kako kaže, biti podvrgnuta „preventivnoj hemioterapiji“, po savetu njenog medicinskog tima, navodi Independent.

Ova vest predstavlja veliki šok za kraljevsku porodicu jer se kralj Čarls i buduća kraljica sada bore protiv raka u isto vreme, navodi britanski list.

Nakon medijskih spekulacija prethodnih nedelja o zdravstvenom stanju princeze, uz brojne glasine i divlje teorije zavere na mreži.

Noseći džemper na plavo-bele pruge sa plavim pantalonama i sedeći na baštenskoj klupi, Kejt je rekla da joj je trebalo vremena da se pomiri sa vestima i kaže svojoj deci princu Džordžu (10), princezi Šarlot (8) i princu Luiju (5), pre nego što obavesti svet, napominjući da ima fantastičan medicinski tim koji brine o njoj.

„U januaru sam bila podvrgnuta operaciji abdomena u Londonu, a tada se mislilo da je moje stanje nekancerogeno. Operacija je bila uspešna. Međutim, testovi posle operacije otkrili su da je rak bio prisutan. Moj medicinski tim zbog toga mi je savetovao da se podvrgnem preventivnoj hemioterapiji i sada sam u ranoj fazi tog tretmana“, rekla je princeza Kejt.

BONUS VIDEO Obraćanje Kejt Midlton o borbi protiv kancera

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar