Foto: EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Bela kuća danas je izbrisala tvit koji je pripisao zasluge „vođstvu predsednika Bajdena“ za povećanje isplata socijalnog osiguranja, što je Tviter označio kao nešto što je zapravo izazvano 40-godišnjom visokom inflacijom.

„Seniori dobijaju najveće povećanje svojih čekova socijalnog osiguranja u poslednjih 10 godina zahvaljujući vođstvu predsednika Bajdena“, tvitovala je Bela kuća u utorak.

Taj tvit je nestao bez objašnjenja iz Bele kuće do srede rano popodne.

Originalni tvit pratila je beleška sa Tvitera u kojoj se navodi da mnogi čitaoci dodaju „kontekst“ poruci Bele kuće u kojoj se kaže da je skok u isplatama socijalnog osiguranja „zbog godišnjeg prilagođavanja troškova života, koji se zasniva na stopi inflacije. “

Tviter dodaje „kontekstne“ beleške kada ih korisnici Tvitera ocene dovoljno visoko, što je jutros i istakao novi vlasnik Tvitera, Elon Mask.

Ilon Mask Elon Musk
Ilon Mask Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

„Funkcija beleški zajednice je sjajna. Naš cilj je da Tviter bude najtačniji izvor informacija na Zemlji, bez obzira na političku opredeljenost“, rekao je Mask piše Fox News.

Davanja socijalnog osiguranja će porasti za 8,7 odsto sledeće godine, što je najveće prilagođavanje troškova života (COLA) od 1981.

Bela kuća nije odmah odgovorila na zahteve za komentar zašto je tvit obrisan, niti da li je Bela kuća u obavezi da sačuva sve svoje tvitove i druge poruke na društvenim mrežama za zapisnik.

***

BONUS VIDEO: Šorti – Bela kuća

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar