Izbori u Bosni Foto:Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

Prema podacima izbornih štabova stranaka iz Federacije BiH, opozicioni kandidat za bošnjačkog člana Predsedništva BiH Denis Bećirović (SDP) vodi u odnosu na svog protivkandidata Bakira Izetbegovića iz Stranke demokratske akcije (SDA).

Kandidat ujedinjene opozicije za bošnjackog člana Predsedništva BiH Denis Bećirović povećao je svoju prednost nakon 27 odsto prebrojanih glasova na današnjim izborima.

Prema podacima Stranke demokratske akcije (SDA), Bećirović sada ima 51,39 odsto ili 75.295 glasova, Bakir Izetbegović iz SDA 44,65 odsto ili 65.417 glasova, a Mirsad Hadžikadić iz Koalicije Država ima 3,96 ili 5.807 glasova.

Kada je reč o utrci za člana Predsedništva BiH iz hrvatskog naroda, Željko Komšić iz Demokratske fronte (DF) ima uverljivu prednost sa za sada osvojenih 147.862 glasova, u odnosu na svoju protivkandidatkinju Borjanu Krišto iz HDZ BiH sa osvojenih 64.400 glasova.

Podsetimo, iako još nisu zvanično potvrđeni i objavljeni rezultati, u izbornom štabu PDP-a u Banjaluci već slave i tvrde da je njihova kandidatkinja za predsednicu Republike Srpske pobedila i da ubedljivo vodi nad protivkandidatom Miloradom Dodikom iz SNSD-a.

S druge strane, lider SNSD-a Milorad Dodik objavio je na Tviteru da on ima prednost od 6.000 glasova nad protivkandidatkinjom Jelenom Trivić (PDP) za predsednika Republike Srpske, iako iz PDP-a tvrde drugačije.

BONUS VIDEO: Enis Bešlagić o izborima u BiH – Goran Dimitrijević o novom Dnevniku Nove

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar