Aleksa Bečić, Protest u Podgorici Foto Printscreen/Vijesti

"Ovih dana ujedinila se Crna Gora koja ne trpi nepravdu, izdaju, obmanu, prevaru...", rekao je lider Demokrata Aleksa Bečić, obraćajući se građanima kod hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici tokom okupljanja na koje su pozvale Demokratska Crna Gora, Ujedinjena Crna Gora i Prava Crna Gora. "Narode Crne Gore, spremaj se za izbore", poručio je Bečić.

Bečić je u obraćanju okupljenima poručio da se niko nije okupio zbog fotelja, nego da bi branio izbornu volju građana.

„Ovih dana ujedinila se Crna Gora koja ne trpi nepravdu, izdaju, obmanu, prevaru…“, kazao je on.

„Dođoh večeras bez fotelje, ali slobodno, bez fotelje. A oni koji nas prozivaju zbog fotelja – malo im je bilo što imaju pet puta više fotelja, ne smeju da dođu među ovaj narod nego hoće još fotelja. Nudimo im da sve fotelje vrate narodu, pa neka narod sudi. Ali oni hoće još fotelja sa DPS-om i kažu da se žrtvuju za Crnu Goru. Kažu ne vraća se DPS. Ma nemojte, DPS će činiti dve trećine te vlasti. Ta nova manjinska vlada zavisiće od volje DPS-a, neće moći da kažu ni dobar dan bez amina DPS-a“, rekao je Bečić.

PROČITAJTE JOŠ:

Dodao je da je „paradoks da ćete sa onima za koje ste tvrdili da su lopovi i kriminalci da birate sudije i tužioce“.

„Mi smo večeras ovde da branimo izbornu volju 208.000 ljudi, da se suprotstavimo povratku na vlast onih koji su nas decenijama pljačkali, delili, zaduživali. Branimo minimalnu zaradu od 450 eura, druge povećane zarade od 20 i 30 odsto, što se nije desilo nikada prethodnih decenija, branimo naknade majkama, dečje dodatke, minimalne penzije…“, rekao je lider Demokrata i dodao da on hoće „da ovo reši narod“.

„Ako se ne plaše naroda, zašto ne prihvate našu ponudu da vratimo fotelje narodu? Zahtevamo raspisivanje lokalnih izbora u Podgorici, Baru, Pljevljima, Biejlom Polju i drugih desetak opština, vanrednih parlamentarnih izbora. Ne mogu pobeći od suda naroda. Ubeđen sam u veliku pobedu na lokalnim, parlamentarnim i predsedničkim izborima. Narode Crne Gore, spremaj se za izbore“, poručio je Bečić.

Istakao je i da se oseća ponosno, zakazavši novo okupljanje za sledeću sredu.

Nakon govora Alekse Bečića, okupljeni građani krenuli su u šetnju ulicama Podgorice.

Bonus video: Kolona Podgorica-Cetinje

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar