Foto: Svetlana Mandić/Vijesti

Pristalice Demokratske Crne Gore okupile su se prekoputa Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici na novom protestu protiv najave formiranja manjinske vlade.

Protestu ispred Hrama u Podgorici prisustvuju funkcioneri Demokrata Aleksa Bečić, Boris Bogdanović, Vladimir Martinović, Albin Ćeman, Dženan Kolić…

Funkcioner Demokrata Dženan Kolić kazao je da se i večeras ujedinila Crna Gora.

„Ekspertska, manjinska, tehnička… koja je sledeća? A sve preko leđa građana. Zar ne bi bilo poštenije da su svoje delovanja od starta usmerili u suprotnom pravcu od pravca delovanja Vlade? Ali ne, oni su izabrali da zavlače građane, ubeđujući nas da smo skrenuli desno i pozivamo na nemire. Kako se Bečić borio za svetinje – to je radio iskreno i ostvario. Kad se zalagao za majke, i to je ostvario. Kad se zalagao za dečje dodatke, i to… Ako vam je dosta prevara, svi zajedno ustanimo i odbranimo izbornu volju građana“, rekao je Kolić.

Lider Demokrata Aleksa Bečić kazao je da „neki nas optužuju da hoćemo nasilje“.

„Ne znamo da proizvodimo nasilje, mi smo pomiritelji. Mi tražimo i podstičemo samo mir. Ne nudimo im kovertu i snimak, već samo olovku. Zašto se bojite olovke ako ste na pravom putu? Ovde se brane evropske i evroatlantske vrednosti. Je li evropska vrednost kad neko s dva posto podrške dobije mandat da sastavlja vladu i vlada Crnom Gorom. Je li evropska vrednost kad Abazović pre samo šest meseci saopšti da DPS mora biti prošlost, a onda pođe da koalira s DPS-om i vraća ih u sedlo moći? Je li evropska vrednost kad poziva na sazivanja divljih okupljanja poslanika da bi prekrajali izbornu volju? Je li evropska vrednost da Crnom Gorom slobodno šetaju tone kokaine i paklice cigareta? Ne, nisu. Zato ćemo ih pobediti“, rekao je Bečić.

Dodao je da „Crnom Gorom neće vladati šverceri…“.

„Zašto ste u strahu od izbora ako ste u pravu. Stidio bih se da idem po kazamatima crnogorskim, da se dogovaram s grobarima crnogorske mladosti. Da se dogovaram kako da vas prevarim“, rekao je Bečić.

On je dodao da „imamo Ustavni sud, i možemo da idemo na izbore“.

„Imamo sad lokalne izbore. Nema nijedne formalno-pravne prepreke da krajem maja idemo na parlamentarne izbore zajedno s lokalnim. Kažu da će se manjinska vlada baviti deblokadom pravosuđa. To nije u nadležnosti vlade, već Skupštine. To je prevara. Isto kao što vam podmeću broj 49. Zašto SNP pre deset godina, kad je glasao za VDT-a i sudije Ustavnog suda, nije ušao u vladu ako je to pravilo? Zašto DF nije ušao kad je glasao za izmene izbornog zakonodavstva? Oni potcenjuju ovaj narod. A ovaj narod ne prašta izdaju“, naveo je Bečić.

Podsetio je i da je poslanik SNP-a Dragan Ivanović sinoć kazao da je SNP za manjinsku vladu, i da se čudi što ga napadaju Demokrate“.

„Šta si očekivao, kolega Ivanoviću, da dođem sa čestitkom? Jesmo li i ja i ti u izbornoj kampanji obećali ljudima da ćemo da idemo s DPS-om ili da pobedimo DPS? Jesi li ovih dana sreo ijednog birača SNP-a koji ti je rekao da treba da prekrojite izbornu volju s DPS-om? Naravno da nema. Ako nastave putem kojim su krenuli napraviće najveće političko samoubistvo. Kad je Pozitivna 2016. spasila DPS, iz SNP-a su rekli da je to više od političke korupcije i izdaje. Mandatar je tada rekao da to nije politička korupcija, već političko razbojništvo. Rekao je da nema većeg kukavičluka nego tako spašavati DPS. Zato danas pozivam Ivanovića, Jokovića i Abazovića – ako krenu tim putem, da se izvine Pajoviću, Đuroviću i Džakoviću jer je ovo što hoće da urade mnogo nečasnije od ovoga što su ova trojica uradila“, naveo je Bečić.

Nakon Bečićevog obraćanja, građani su krenuli u šetnju ulicama Podgorice.

Novi protest biće, kako su najavili, održan u četvrtak u Herceg Novom, a nakon toga u nedelju u Podgorici.

BONUS VIDEO: Abazović: Ako se Đukanović povuče iz politike, to će biti dobro za Crnu Goru

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar