Foto: Društvene mreže

Mladić koji je radio kao bebisiter stavio je ruke malog deteta u lonac sa ključalom vodom i izazvao mu opekotine trećeg stepena. Kako pišu britanski mediji, on je sada osuđen na pet godina zatvora.

Džejkob Anferni Džon Jaran (25) tvrdio je da je dvogodišnja devojčica sama srušila činiju instant rezanaca i povredila se u kući u Madingtonu, na jugoistoku Perta, u septembru 2019. godine.

Ali okružni sud u Pertu proglasio ga je krivim za nanošenje teških telesnih povreda prošle godine nakon suđenja.

Sudija Alan Jang rekao je u izricanju presude ove nedelje, dok je Jaran oportunistički iskoristio ključalu vodu da izbaci svoj bes na detetu dok je pazio na nju i njenu četvorogodišnju sestru.

Umesto da pozove hitnu pomoć, sud je čuo da je Jaran stavio devojčici ruke pod hladnu vodu i pozvao svoju devojku – rođaku dece – koja ju je potom odvezla u bolnicu.

„Bila je izuzetno ranjiva. Smatram da ste morali da znate koliko bi to bilo bolno… koristili ste ključalu vodu kao oružje“, rekao je sudija Jang, prenosi Najn njuz.

„Ne pokazujete kajanje… i niste pozvali hitnu pomoć da biste se zaštitili“, dodao je.

Sud je čuo da devojčica pati od noćnih mora – vrišti „ne diraj me“ – i da joj je i dalje potrebno kontinuirano presađivanje kože i istezanje ožiljaka godinama kasnije.

Specijalista za opekotine je na suđenju svedočila da nikada u svojoj karijeri nije videla tako duboke opekotine kao one koje je zadobila pomenuta devojčica.

PROČITAJTE JOŠ:

Povrede su bile toliko teške da je devojčica trajno izgubila tri nokta.

Sudija Jang je rekao da je prekršaj bio izuzetno ozbiljan i osudio ga na pet godina zatvora sa periodom od tri godine bez uslovnog otpusta.

Devojčin deda je rekao novinarima ispred suda da je kazna trebalo da bude stroža.

„Izaći će napolju za nekoliko godina i moja unuka će ostati u ožiljcima za ceo život“, rekao je.

Član porodice Jarana je vikao da će se žaliti na kaznu dok su ga vodili iz sudnice.

BONUS VIDEO: Pucnjava u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar