Foto: BETAPHOTO/Ljiljana Kovacevic/

Banjalučani su se večeras okupili ispred Banskog Dvora, kako bi se zajedno oprostili od legendarnog kantautora Đorđa Balaševića uz njegove pesme.

Na platou su se okupili građani Banjaluke da bi tiho i uz paljenje sveća uputili poslednji pozdrav neponovljivom umetniku.

Na zgradi Banskog Dvora bila je projektovana rečenica „Pričaće ti o plovidbi ti što nisu sidro digli“, iz Balaševićeve čuvene pesme „Uspavanka za dečaka“.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Svratio je još jednom Đole u svoju Banjaluku. Ponosno, ali sramežljivo oprostili su se časni Banjalučani od svog vojnika. Večno živi jer ti drugačije ne možeš“, napisao je na svom Facebook profilu potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović koji je bio i inicijator večerašnjeg okupljanja.

I zaista, u tišini i sa svećama u rukama stajali su ispred Banskog Dvora građani Banje Luke, dok su slušali taktove pesme „Ne lomite mi bagrenje“, koja se orila platoom.

Podsetimo, Balašević je sahranjen danas u Novom Sadu u užem krugu porodice. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević proglasio je 21. februar Danom žalosti na teritoriji ovog grada.

 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar