Foto: EPA-EFE/ALAA BADARNEH

Na godišnjicu rođenja prvog predsednika Predsedništva Republike BiH Alije Izetbegovića Šehidsko mezarje Kovači posetile su brojne delegacije, a jednu od njih predvodio je Izetbegovićev sin i današnji predsednik SDA Bakir Izetbegović, prenosi Klix.ba.

PROČITAJTE JOŠ:

Izetbegović je na početku obraćanja kazao kako rahmetli Aliji ne trebaju ovakva okupljanja, da je on uvek bio protiv bilo kakvog kulta ličnosti.

„Sećam se kad je naredio da se iz jedne sale uklone njegove slike, gde smo imali skup SDA. Kad neko za Bošnjake izjavi da su podanički narod trebamo se setiti Alijina vremena kad su se stotine hiljada ljudi borili za dostojanstvo, svoju veru, slobodu“, izjavio je.

Mi smo vratili svoje ime u vremenu kojem je simbol ime Alije Izetbegovića, dodao je, prenosi Klix.ba.

„Uvek razmišljamo šta bi govorio ili uradio on. On je bio autoritet koji je narod pratio i u koga nikad nije posumnjao. Mislim da se taj autoritet gradi i kad je ova struktura u pitanju, da je narod sve više uveren da drugoga puta nema“, naveo je.

Mora se dobiti ova igra nerava, nastavio je misleći na trenutnu političku situaciju, mi moramo biti ta strana koja usmerava stvari u pravom smeru. Kazao je i par reči o Dodiku kazavši kako je današnje ponašanje već viđeno.

„Mislim da ćemo mi ovde napraviti normalnu zemlju, ne znam hoće li u tome učestvovati Milorad Dodik. Ako se vrati na one pozicije od pre deset ili 15 godina mogao bi biti jedan od onih koji će napraviti društvo gde omladina ne odlazi, gde se penzioneri ne boje niskih penzija“, zaključio je Bakir Izetbegović.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar