Foto: Art Konovalov / Shutterstock.com

Sud u Rusiji osudio je baku koja je ubila svoju ćerku invalida i troje dece njenog sina dodajući otrov u njihove mlečne rezance, na 19 godina zatvora.

Optužena Lidija Širjaeva je objasnila da je četvorostruko ubistvo počinila jer je briga o četiri rođaka postala previše opterećujuća.

Neposredno pre ubistava u decembru 2021. godine, njen muž je preminuo od povrede glave zadobijene u saobraćajnoj nesreći.

Njena 23-godišnja ćerka imala je tešku cerebralnu paralizu.

Njeni unuci su imali tri, pet i sedam godina. Njihova majka nije bila uključena u njihovo vaspitanje, a otac je skoro uvek bio na poslu.

Optužena, njen muž, njen brat invalid, njen sin i žrtve živeli su zajedno u selu Aleksandrovka, Marksovski okrug, Saratovska oblast u Rusiji.

Lokalni mediji navode da ju je smrt njenog muža duboko pogodila i da ju je verovatno naterala da počini zločin.

Medicinski pregled je pokazao da je Širjaeva zdrava, što njen sin navodno i dalje odbija da prihvati.

Širjaeva je tek prošlog leta priznala zločin, ispričavši: „Dok su svi bili ometeni, izašla sam napolje i donela paketić otrova. Znala sam da je u fioci za rukavice mog muža otrov. Dodala sam ga u supu, promešala. Zatim sam tom supom nahranila unuke i ćerku“.

U saopštenju do kojeg je došao Njuzfleš, Istražni komitet Ruske Federacije je rekao: „Dokaze koje je prikupio Istražni komitet Ruske Federacije u Saratovskoj oblasti sud je smatrao dovoljnim da izrekne kaznu 50-godišnjoj ženi koja je oglašena krivom za ubistvo dvoje ili više lica, uključujući maloletna lica, koja su bila u bespomoćnom stanju“.

PROČITAJTE JOŠ:

Istraga i sud su utvrdili da je 11. decembra 2021. godine, u mestu svog prebivališta u selu Aleksandrovka, Marksovski okrug Saratovske oblasti, žena pripremala hranu i za svoja tri unuka od tri, pet i sedam godina, kao i za 23-godišnju ćerku.

„Zbog ličnog animoziteta dodala je otrovnu supstancu u hranu, što je rezultiralo smrću žrtava nekoliko dana kasnije. Istražitelji su na licu mesta oduzeli brojne predmete i izvršili forenzička, sanitarno-epidemiološka, fizičko-hemijska i druga ispitivanja. Dodatne istražne radnje sprovedene su u avgustu 2022. godine, nakon čega je žena priznala krivično delo. Presudom suda izrečena je kazna zatvora u trajanju od 19 godina sa izdržavanjem kazne u vaspitno-popravnoj koloniji opšteg režima, uz godinu dana ograničene slobode“, navodi se.

BONUS VIDEO: Crni bilans pucnjave u Japanu: Ubijene tri osobe, napadač se zabarikadirao u zgradi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar