Džejms Bajden Foto:Tanjug/AP Photo/Andrew Harnik

Predsednik SAD Džozef Bajden "nikada nije učestvovao" u poslovanju drugih članova svoje porodice, svedočio je predsednikov brat Džejms Bajden, koji je dobrovoljno dao iskaz kongresmenima, iza zatvorenih vrata, u okviru istrage o opozivu predsednika.

Džejms Bajden (74) je ispitan o ranijim finansijskim transakcijama i plaćanjima zajmova za koje republikanci tvrde da inkriminišu aktuelnog predsednika SAD iz redova demokrata.

„Tokom karijere od 50 godina učestvovao sam u raznim poslovnim poduhvatima. Džo Bajden nikada nije učestvovao, i nije imao nikakav direktan ili indirektan finansijski interes od tih aktivnosti. Nikada“, izjavio je Džejms Bajden u svom uvodnom izlaganju, prenosi Vašington post.

Pročitajte još...

Republikanci u Predstavničkom domu optužili su Bajdena da je, u vreme dok je bio potpredsednik SAD, učestvovao u nedoličnim poslovnim aktivnostima i korupciji, zajedno sa svojim mlađim bratom Džejmsom i sinom Hanterom – koji ima odvojene probleme sa zakonom.

Oni su takođe fokusirani na predsednikovog sina Hantera, navodeći da je koristio slavno ime svog oca, u vreme dok je Bajden bio potpredsednik Baraka Obame, da bi se obogatio zahvaljujući poslovanju u Ukrajini i Kini. Hanter Bajden (54) privlači pažnju zbog ličnih pravnih problema , uključujući federalne optužbe za izbegavanje plaćanja poreza i kupovinu oružja dok je bio zavisnik od droge, navodi Glas Amerike.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar