Džo Bajden i Vladimir Putin Foto:EPA/MAXIM SHIPENKOV

Američki predsednik Džozef Bajden uveren je da će se u junu sastati s ruskim liderom Vladimirom Putinom. Konkretno mesto i vreme održavanja susreta još nisu određeni, rekao je Bajden.

„Uveren sam da možemo to da uradimo, ali za sada nisu određeni ni mesto ni vreme, radimo na tome“, rekao je Bajden novinarima u Beloj kući.

Upitan da li prisustvo ruske vojske na granici sa Ukrajinom predstavlja neki signal za Ameriku i da li to ima uticaja na odluku o samitu, Bajden je odgovorio:

„To ne utiče na moju želju da se sastanemo u četiri oka“, rekao je Bajden i dodao da je pripadnika ruske vojske znatno manje sada na granici nego pre mesec dana.

Podsetimo, Bajden je u telefonskom razgovoru sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom sredinom aprila predložio da održe sastanak u trećoj državi.

„Predsednik Bajden je potvrdio svoj cilj: izgradnja stabilnih i predvidljivih odnosa sa Rusijom u skladu sa interesima SAD i predložio održavanje sastanka-samita u trećoj državi narednih meseci radi razgovora o celom spektru pitanja sa kojima se suočavaju SAD i Rusija“, navedeno je tada.

I portparol Kremlja Dmitrij Peskov je nedavno rekao da se, kada je reč o mogućem sastanku predsednika Rusije i SAD, imaju u vidu letnji meseci, ali da datum za sada nije određen.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar