Foto:EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Potencijalni kandidat Demokratske stranke za predsednika SAD Džo Bajden izjavio je da neće trpeti mešanje Rusije ili bilo koje druge države u izbore u toj zemlji.

On je kazao da će strano mešanje smatrati neprijateljskim aktom, koji će uticati na odnose zemalja.

„Upozoravam Kremlj i druge strane Vlade: ako mene izaberu za predsednika, usmeriću svoju administraciju da nametne značajne i trajne troškove onima koji se mešaju u američke izbore“, napisao je Bajden na svom Tviteru.

U saopštenju koje je objavio njegov izborni tim tokom njegovog predsedništva specijalne službe će informisati javnost o stranom mešanju, dok će administracija koristiti sve instrumente kako bi „naterala te države da plate“ za to što žele da urade.

Bajden je dodao da bi zemlje koje se mešaju u unutrašnja pitanja SAD mogle biti kažnjene uvođenjem sankcija protiv finansijskog sektora, zamrzavanjem imovine i slično.

„Ne želim da pojačam tenzije sa Rusijom ili nekom drugom zemljom. Voleo bih da se fokusiram na ujedinjenje međuraodne zajednice u borbi protiv virusa Kovid-19 i ekonomskih problema koje je izazvao. Međutim, ukoliko bilo koja sila nesmotreno odluči da se umeša u našu demokratiju, ja, kao predsednik, bez kolebanja ću je naterati da plati za to“, rekao je Bajden.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare