Foto:EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Verovatni kandidat Demokratske stranke za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden poručio je Amerikancima da je predsednik Donald Tramp digao ruke od njih i da je digao ruke od zemlje.

U obraćanju koje je prenošeno uživo na internetu, Bajden je optužio Trampa da je podbacio u vođenju zemlje tokom pandemije koronavrusa, dodajuću da se infekcija širi svakog dana i da je previše Amerikanaca i dalje bez posla i da gube nadu.

Bivši potpredsednik rekao je da je Trampovo lično osoblje priznalo da je Tramp pao na najvažnijem mogućem testu kao američki predsednik, prenosi Glas Amerike.

Tokom dnevnog brifinga u vezi sa koronavirusom u utorak, Tramp je pokušao da predstavi svoju administraciju kao efikasnu u odgovoru na pandemiju, rekavši da će potencijalne vakcine stići mnogo ranije nego što je iko mislio da je moguće i raspravljajući o novom paketu pomoći Amerikancima koji su pogođeni virusom.

Bela kuća počela je ponovo s dnevnim brifingom nakon što je prekinula tu praksu u aprilu.

Bajdenove opaske dolaze nakon poslednjeg dela kampanje koji je održao u svojoj matičnoj državi Delaveru.

On je svoje poruke preneo na skupu koji je održan u osnovnoj školi u Nju Keslu u prisustvu manje do 30 ljudi, među kojima su bili i neki pozvani gosti, šef osoblja kampanje, agenti Tajne službe koji su dodeljeni Bajdenu i grupa reportera.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar