Foto: Tanjug/ AP Photo/Patrick Semansky

Američki predsednik Džo Bajden poklonio se pred pločom posvećenoj njegovom preminulom sinu Bou, tokom posete hospisu Mejo Roskomon u Kaslbaru, u irskom okrugu Mejo.

Ranije danas, Bajden je posetio katedralu u Noku i rasplakao se nakon neplaniranog susreta sa sveštenikom Frenkom O’Grejdijem koji je obavio sakrament pomazanja za Boa Bajdena, koji je preminuo od raka mozga 2015. godine, prenosi Skaj njuz.

Foto: Tanjug/ AP Photo/Patrick Semansky

Parohijski sveštenik Noka, otac Ričard Gibons, rekao je da kapelan koji je obavio poslednji obred nad Bajdenovim sinom Boom, sada radi u katedrali Gospe od Noka.

„Govorio je o svojoj porodici i svojoj vezi sa svojom verom, kao i o svom sinu Bou koji je umro“, rekao je otac Gibons za Bi-Bi-Si (BBC).

PROČITAJTE JOŠ:

Otac Gibons je rekao da je Bajden želeo da se sastane sa ocem O’Grejdijem „odmah“ – opisujući to kao emotivan trenutak za predsednika SAD.

„Smejao se, plakao, to je pogodilo čoveka, mogli ste samo da vidite koliko mu je sve to duboko značilo“, naveo je Gibons i dodao da je spontano saznao da u katedrali radi sveštenik koji je dao poslednje pomazanje Bajdenovom sinu u Sjedinjenim Državama.

Foto: Tanjug/ AP Photo/Patrick Semansky

Bajden bi posetom ovom okrugu trebalo da završi četvorodnevnu posetu Irskoj nakon što je danas popodne sleteo na aerodrom u Noku.

Predsednik SAD je više puta sa strašću govorio o svom irskom poreklu i govoreći u parlamentu u četvrtak posetu Irskoj je opisao kao „jednu od velikih počasti u mojoj karijeri“.

Foto: Tanjug/ AP Photo/Patrick Semansky

BONUS VIDEO: Milić: Bajdenova poseta Ukrajini – poruka Rusiji da Putin nije u Kijevu, tu je Bajden koji šeta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar