Džo Bajden Foto:Eric BARADAT / AFP / Profimedia

Američki predsednik Džo Bajden okliznuo se i pao prilikom ulaska u predsednički avion na pisti aerodroma u Vašingtonu kojim je krenuo za Atlantu na sastanak sa liderima azijske zajednice u SAD. Spoticanje na stepenicama usledilo je nedugo nakon još jednog Bajdenovog javnog gafa kada je potpredsednicu Kamalu Haris nazvao predsednicom, što je izazvalo lavinu komentara na društvenim mrežama.

Američki predsednik Džo Bajden okliznuo se i pao prilikom ulaska u predsednički avion Air Force One na pisti aerodroma u Vašingtonu.

Brzo se pridigao nakon što je pao na kolena i nastavio dalje stepenicama. Kada se popeo na vrh stepenica, mahnuo je u znak pozdrava.

Bajden je avionom krenuo za Atlantu gde će se sastati sa liderima azijske zajednice nakon pucnjave u salonima za masažu u utorak.

Džo Bajden ima 78 godina i najstariji je izabrani predsednik u američkoj istoriji.

Korisnici društvenih mreža nisu odoleli da se ne našale na račun novog predsednika.

Spoticanje na stepenicama još jedan je od nesretnih momenata američkog predsednika koji zabavljaju svetsku javnost kao što je i nedavni gaf kada je potpredsednicu  Kamalu Haris nazvao predsednicom.

„Kada smo predsednica Haris i ja“, rekao je Bajden na konferenciji za štampu o programu vakcinacije protiv virusa korona u SAD.

Nakon kraće pauze nije uočio grešku i nastavio je: „Bili na virtuelnoj turi u vakcinacionom centru u Arizoni nedavno, jedna od sestara koja je vakcinisala ljude, rekla je da je svaka doza vakcina kao doza nade“.

Ovo je već drugi put da Bajden „zaboravlja“ koja je funkcija Kamale Haris, već jednom je „unapredio“ u decembru, kada ju je nazvao „izabrana predsednica“.

I pre nego što je izabran za predsednika SAD, Bajden je bio poznat po seriji javnih gafova, koja se nastavila i po njegovom ulasku u Belu kuću.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar