Dzo Bajden Joe Biden
Džo Bajden Foto:Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini

Američki predsednik DŽozef Bajden izjavio je danas da su SAD obezbedile milione doza eksperimentalne antivirusne pilule kompanije Fajzer Ink za kovid-19 u slučaju da se pokaže da je efikasna.

„Ako ih odobri FDA uskoro bismo mogli imati pilule koje leče virus kod onih koji se zaraze“, rekao je Bajden, preneo je Rojters. On je naveo da su SAD već obezbedile milione doza.

„Terapija bi bila još jedno sredstvo u našoj kutiji alata za zaštitu ljudi od najgorih ishoda kovid-a“, istakao je Bajden.

Podsetimo, Fajzer je u petak objavio preliminarne rezultate svoje studije koja je izvedena na 775 odraslih lica. Pacijenti koji su uzimali lek zajedno sa drugim antivirusnim lekom imali su 89 odsto smanjenje kombinovane stope hospitalizacije ili smrtnog ishoda nakon mesec dana.

Manje od jedan odsto pacijenata koji su uzimali lek su hospitalizovani, a od učesnika studije niko nije umro. Više informacija u tekstu https://nova.rs/svet/fajzer-pilula-protiv-kovida-smanjuje-rizik-od-teskog-zarazavanja-za-89/

 

BONUS VIDEO: Razbijamo zablude o vakcinaciji – Dr Emina Milošević objašnjava zašto korona-vakcine primamo više od jednom

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

https://www.facebook.com/nova.rs.officialpage/„>Facebook

https://twitter.com/novarsonline„>Twitterstrong>

https://www.instagram.com/nova.rs_portal/„>Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar