Džo Bajden, Kamala Haris Foto: Tanjug/AP Photo/Carolyn Kaster, File

Novoizabrani američki predsednik Džo Bajden danas je objavio sastav svog budućeg antikorona tima, radne grupe sastavljene od eksperata za medicinu i zdravstvo koja će voditi borbu protiv pandemije koronavirusa u njegovoj administraciji.

Pročitajte još:

Radnom grupom od 13 članova će zajednički rukovoditi Vivek Murti, prvi čovek američkog javnog zdravstva u Obaminoj adminsitraciji, stručnjak kojeg je Donald Tramp sklonio sa te funkcije i bivši čelnik Agencije za hranu lijekove (FDA) Dejvid Kesler i stručnjak sa Jejla dr Marsela Nunjez-Smit.

„Borba protiv pandemije koronavirusa jedna je od najvećih s kojima će se naša vlada suočiti. Slušaćemo šta govore naučnici i eksperti. Radna grupa će mi pomoći da definišem pristup, da kontrolišemo rast broja novozaraženih, da obezbedimo da vakcinu budu sigurne, efikasne, pravedno distribuirane i besplatne i da uspešno zaštitimo visokorizične grupe“, poručio je Bajden.

Bajdenov tim formiran je u trenutku kada su Sjedinjene države četvrti uzastopni dan prijavile rekordan broj novoobelelih od koronavirusa – 131.420. Ukupan broj obolelih u zemlji bliži se brojci od 10 miliona.

Sedamnaest država su prijavile rekordne brojve novoobolelih, a 14 država rekordne broje hospitalizovanih u jednom danu. Deset odsto svih registrovanih slučajeva u SAD je iz Teksasa, i to je prva država koja ima više od milion obolelih.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar