Merijen Vilijamson Foto: AP Photo/Andrew Harnik, File

Bestseler autorka knjiga o samopomoći Merijen Vilijamson, objavila je da želi da postane kandidat Demokratske partije SAD za predsednika države na izborima 2024. godine i time postala prvi krupniji konkurent predsedniku Džozefu Bajdenu iz redova njegove stranke, piše Asošiejted pres.

Merijen Vilijamson je 2020. godine već učestvovala na stranačkim, tzv primarnim izborima, na kojima se bira stranački kandidat za predsednika SAD. Tada je pobednik bio Bajden, koji još nije zvanično objavio da će tražiti reizbor, ali se to naveliko očekuje.

Kampanja Merijen Vijemson počela je u subotu na jednom događaju u Vašingtonu, a na Fejsbuku je, ne pominjući bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, ukazala na to da je njegova nekonvencionalna pobeda na predsedničkim izborima 2016. godine pokazala da je „čudno“ da (sada) iko može pomisliti da zna ko može pobediti“ na tim izborima.

„Ne ulazim u sve ovo ponovo samo da ubacim svoj glas u raspravu“, napisala je ona. „Ulazim u trku za predsednika kako bih doprinala da se ovo nenormalno poglavlje naše istorije privede kraju i da se krene u novi početak“.

Merijen Vilijamson Foto: Al Diaz / Newscom / Profimedia

Vilijamson (70) rekla je da ima nameru da poseti savezne države u kojima će se najpre održati primarni izbori za demokratskog predsedničkog kandidata. Ona je za sada jedini Demokrata koji se prijavio. Bajdenova kandidatura se, prema rečima njegovim saradnika, očekuje u aprilu.

***

BONUS VIDEO: Milić: Bajdenova poseta Ukrajini – poruka Rusiji da Putin nije u Kijevu, tu je Bajden koji šeta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar