Foto: Polizia Roma Capitale

Dvoje američkih turista dobilo je zabranu ulaska u centar Rima, jer su električnim trotinetima oštetili Špansko stepenište, jedno od najpoznatijih obeležja glavnog grada Italije.

Incident, koji su snimile sigurnosne kamere, dogodio se nekoliko nedelja nakon što je jedan Saudijac uhapšen jer je navodno vozio iznajmljeni sportski automobil Maserati niz ovo obeležje iz 18. veka, što je takođe prouzrokovalo štetu.

Policija je saopštila da je turiste, momka i devojku stare 28 i 29 godina, zaustavila patrola oko dva ujutru 3. juna nakon što je trotinet bačen niz stepenice.

Pročitajte još:

„Nekoliko američkih turista se tri puta spustilo električnim trotinetom niz stepenice Trinita dei Monti, oštetivši pretposlednju stepenicu“, saopšteno je iz gradske nadzorne uprave.

Rečeno je da je incident izbacio komad mermera od 10 centimetara i da će restauracija koštati 25.000 evra. Oboje su kažnjeni sa po 400 evra, saopštila je policija.

Devojka je optužena i za oštećenje spomenika, pošto je u jednom trenutku trotinet kojim se vozila namerno bacila niz stepenice.

Foto: Polizia Roma Capitale

Muškarcu i ženi je zabranjeno da posećuju područje oko stepenica naredna dva dana.

Inače, ove španske stepenice su jedan od najstarijih kulturnih spomenika u Rimu. Svoje ime duguju španskoj ambasadi koja se nalazi u palati na trgu ispod.

Restaurirane su pre dve godine, a u njih je uloženo milion i po evra.

BONUS VIDEO: Nesreća u Kini, umorni vozač preleteo naplatnu rampu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare