Palermo Foto: Foto: STRINGER / AFP / Profimedia

Na Siciliji su juče padali temperaturni rekordi. Živa je na celom ostrvu prelazila preko 43 stepena, dok je u Palermu izmeren rekord - 47 stepeni.

Nekoliko kuća je evakuisano zbog požara u prigradskim naseljima Palerma – požari su zapretili domovima, a zbog požara na deponiji dolazi do ispuštanja otrovnih gasova.

Deo stanovnika je zamoljen da se evakuiše, a onima koji ostaju preporučuje se da ne izlaze iz svojih domova.

Vlasti su saopštile da je poslednjih dana izbilo više od 40 požara na Siciliji, a pritom vremenski uslovi pogoduju njihovom širenju. Predviđa se da će toplotni talasi potrajati i idućih nekoliko dana.

Italija pozar
Požar u Italiji Foto:EPA-EFE/MASSIMO PERCOSSI

Vatrena buktinja preti bolnici Servelo, a približila se i aerodromu u Palermu koji je objavio da će biti zatvoren do 11 sati. Već osam letova je otkazano, prenosi Jutarnji list, a u vatrenom obruču našao se i avion „Croatia Airlinesa“.

Na Tviteru je objavljena fotografija aviona CA, a u komentarima se objašnjava da ta kompanija inače ne leti za Palermo, ali da su morali, jer je u Kataniji izgoreo terminal.

Pročitajte još...

Međunarodni aerodrom bio je nekoliko sati i kopneno izolovan zbog požara koji su zatvorili deo autoputa koji je povezan sa aerodromom, a istovremeno je bio obustavljen i železnički saobraćaj.

BONUS VIDEO Rodos – turisti imali deset minuta da se evakuišu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar