Foto:printscreen/twitter

Avion iz Emirata leteo je skoro 14 sati sa rupom na boku pre nego što je sleteo u Brizbejn. Erbas A380 poleteo je iz Dubaija 1. jula i sleteo je u toku noći, ali piloti su prijavili iznenađujući otkriće kada su stigli na odredište.

Putnici su prijavili da čuli glasan prasak dok su leteli iznad okeana na putu za Australiju.

Ali avio-kompanija je odlučila da ipak nastavi let, kontaktirajući Kontrolu vazdušnog saobraćaja na aerodromu u Brizbejnu neposredno pre sletanja kako bi prijavila da sumnjaju da im je eksplodirala guma pri poletanju.

Oni su zatražili da ih dočekaju hitne službe prilikom sletanja. Kada su sleteli posle 13,5 sati u vazduhu, službe hitne pomoći su bile šokirane kada su na levoj strani avioni našle veliku rupu na bočnoj strani karoserije, prenosi Dejli mejl.

Nadležni inspektori otkrili su i odvojeni štraf na nosu aviona. Nije poznato da li su ta dva incidenta povezana.

„Bio je glasan prasak. Kabinsko osoblje je ostalo mirno, zaustavilo je servis i javilo se na telefon i proverilo krila, motore“, rekao je jedan od putnika.

Avion je bezbedno sleteo i nije prijavljeno da je ijedan putnik povređen ili evakuisan.

PROČITAJTE JOŠ:

„U početku je bilo apsolutno zastrašujuće i kabinsko osoblje je znalo da se nešto ozbiljno dogodilo – odmah su bili u kontaktu sa kokpitom“, rekao je jedan od putnika Ednru Moris, inače profesor na Univerzitetu Lafboro.

„Ubrzo nakon toga, sve se nastavilo normalno. Njihovo mirno držanje je bilo umirujuće, znali su da to nije katastrofalno“, rekao je.

Avion nije mogao da poleti nazad i ostao je u Brizbejnu dodatnih 24 sata.

BONUS VIDEO: Vrabac u avionu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar