Foto: Shutterstock

Sud u Beču ovih je dana osudio muškarca koji je zadavio svoju bolesnu suprugu za ubistvo iz nehata pa je dobio kaznu od ukupno sedam godina zatvora.

Porota je 55-godišnjaka s kriminalnim dosijeom osudila jer je 24. februara 2022. godine zadavio svoju suprugu koja je bila u terminalnom stadijumu raka gušterače, no odbacili su optužbu za ubistvo i proglasili udovca krivim za ubistvo iz nehata, piše Kleine Zeitung.

„Samo sam hteo da sve završi. Hteo sam da se opet vidimo na drugoj strani“, rekao je optuženi. Ubistvo mu je palo na pamet ujutro, nakon što se probudio s njom u krevetu. “

U tom trenutku bilo mi je jasno da je to rešenje za nas oboje, da ćemo se videti opet u zagrobnom životu. Onda sam je stisnuo“, rekao je 55-godišnjak koji je više puta zaplakao tokom ispitivanja, a tokom izlaganja svoje braniteljke Astrid Wagner nekoliko je puta glasno zajecao, prenosi Index.hr.

„To nije bila racionalna odluka. Bila je to emocionalna eksplozija, potaknuta mesecima preopterećenosti“, rekla je advokatica.

Tužiteljka Julia Kalmar poroti je ispričala drugačiju priču. Rekla je da je 55-godišnjakinja bila ozbiljno bolesna, „ali još nije završila sa životom“.

„Nadala se da će uspeti da pobedi rak“, navela je.

Rekla je i da se posebno veselila poseti ćerke koja živi u Salzburgu kao i prve unuke, koja je tek bila rođena.

“Pritisak koji je bio na meni samim time se povećao”, rekao je optuženik.

PROČITAJTE JOŠ:

„Imali smo jako dobar brak. Ona je bila žena mog života“, nastavio je.

Venčali su se 1991. godine, a sledeće godine rodila im se ćerka. U leto 2021. žena je iznenada dobila bolove u trbuhu. Žena je tada odvedena u bolnicu zbog žutice, a analiza krvi pokazala je da je rak već uznapredovao.

„Sve nam se srušilo. Bilo je strašno“, ispričao je optuženi.

Bilo mu je naporno

Njegova supruga „nije dobila palijativnu hemoterapiju“.

„Bilo joj je strašno.“ Njena je bol bila brutalna. I sam je morao uzeti bolovanje zbog sindroma iscrpljenosti, rekao je. Da može, sve bi uradio drugačije, rekao je.

Nakon što je ubio suprugu, muškarac je pokušao da počini samoubistvo. Zatim je ćerki poslao oproštajno pismo u obliku mejla, koje je 31-godišnjakinja odmah pročitala. Imala je petominutni telefonski razgovor s ocem, koji je on iznenada prekinuo. Budući da više nije bio dostupan, ćerka je obavestila spasioce i policiju. Hitna pomoć je upala u stan, čime je 55-godišnjaku spašen život. Pomoć je za njegovu ženu stigla prekasno.

BONUS VIDEO: Pucnjava u gej klubu u Kolorado Springsu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar