Bašar el Asad Foto: EPA-EFE/SANA

Sirijski predsednik Bašar al Asad prekinuo je govor koji je danas držao u Parlamentu i rekao punoj sobi poslanika da mora da "sedne na minut" pošto mu je na kratko pao pritisak.

Pedesetčetvorogodišnji Asad je govorio pola sata kada je počeo da izgleda umorno i dvaput prekinuo govor da uzme gutljaj vode iz čaše ispred njega. Govorio je o američkim sankcijama prema Siriji i ekonomskoj krizi u zemlji kada je rekao auditorijumu:“Pritisak mi je pao i moram da sednem na minut ako nemate ništa protiv“, i onda izašao iz prostorije.

Ne zna se koliko je odsustvovao ali kada se vratio Asad, očni lekar po profesiji, našalio se i reko da su lekari najgori pacijenti. Poslanici su ga dočekali aplauzom.

„Nisam jeo od juče popodne, nemam šećer ili so i ovo se dogodi“, rekao je on.

Asad je govorio članovima parlamenta koji su nosili maske i bili rasporedjeni sa najmanje dva metra udaljenosti jedan od drugog u velikoj sali.

U Siriji je broj infekcija korona virusa u porastu u poslednje vreme iako je ukupan broj zaraženih i dalje nizak sa 1.327 potvrdjenih slučajeva i 53 umrla.

Ograničena mesta za testiranje i kontrola sirijske vlade nad statistikama pandemije zabrinjavaju da bi pravi broj slučajeva mogao biti  mnogo viši nego šta se prijavljuje.

Kancelarija predsednika ranije je saopštila da je govor prekinut „na nekoliko minuta“ zbog „blagog“ slučaja niskog pritiska kod predsednika posle čega je nastavio govor normalno.

Asad je danas govorio povodom prve sednice parlamenta posle izbora prošlog meseca. To su bili treći izbori u Siriji od kada je počeo sukob 2011.

Komentari

Svi komentari (0)