Andrej Babis
Andrej Babiš Foto:Jakub Poláček / CNC / Profimedia/ROBERT KLEJCH / CNC Robert Klejch / CNC / Profimedia

Antivakseri u Pruhonjicama kraj Praga napali su češkog premijera Andreja Babiša na predizbornom mitingu i promociji njegove predizborne knjige. On je morao da se skloni u obližnju poslastičarnicu nakon što je pogošen jajem u glavu, a policija je uhapsila dvojicu izgrednika. Babiš je u Pruhonjicama, gde živi sa porodicom, na trgu potpisivao predizbornu knjigu u kojoj hvali uspehe vlade i lične i delio građanima sladoled na mitingu pred oktobarske parlamentarne izbore.

„Bili su ovde iz Bloka slobodan, antivakseri i pogodili su me jajem u glavu. Takođe i 12-godišnju devojčicu. Jednu gospođu su šamarali zato što je čekala da joj potpišem knjigu“, opisao je tabloidu Bleskizgred premijer Babiš.

Babiš je u Pruhonjicama, gde živi sa porodicom, na trgu potpisivao predizbornu knjigu u kojoj hvali uspehe vlade i lične i delio građanima sladoled na mitingu pred oktobarske parlamentarne izbore.

Andrej Babis
Andrej Babiš Foto:Jakub Poláček / CNC / Profimedia/ROBERT KLEJCH / CNC Robert Klejch / CNC / Profimedia

Još pre mitinga udruženje građana Milion trenutaka za demokratiju iscrtalo je na trgu gde je organizovan miting kredom bele krstove za više od 30.000 žrtava pandemije kovid-19 u Češkoj, kao što su učinili u martu, tada sa dozvolom gradskih vlasti na Staromnjestskom trgu u Pragu.

„Andrej Babiš u svojoj kampanji nastoji da odvuče pažnju sa svih svojih skandala. Pre svega od svoje odgovornosti za haotično upravljanje državom u vreme pandemije. Želeli smo da podsetimo da time što će deliti sladoled na trgu tu odgovornost za niz uništenih života neće sakriti“, kazao je šef udruženja Benjamin Rol.

Andrej Babis
Andrej Babiš Foto:Jakub Poláček / CNC / Profimedia/ROBERT KLEJCH / CNC Robert Klejch / CNC / Profimedia

Poslepodne su se na mitingu pojavili češki antivakseri sa češkim zastavama i transparentima „Vakcine su opasne“ i nekoliko desetina približilo se štandu gde je premijer potpisivao knjigu da bi jedan od demonstranata bacio jaja i pogodio premijera.

Specijalci češke policije za razbijanje demonstracija premijera su odveli u obližnju poslastičarnicu uz uzvike mase „Andrej, izlazi dok te ne zabrane“, parafrazirajući slogan premijerove knjige „Deli dok ne zabrane“.

Muškarca koji je bacio na premijera jaja i još jednog demonstranta policija je uhapsila uz bučne proteste ostalih antivaksera koji su opkolili policijsko vozilo i pokušali da spreče da ih policija odveze u pritvor.

BONUS VIDEO: Kako je nastala vakcina

 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar