Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIĆ

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije uputio je 11. maja pismo premijeru Crne Gore Dušku Markoviću, u kojem je zatražio da bude određen novi termin za sastanak ekspertskih timova Mitropolije crnogorsko-primorske i Vlade o Zakonu o slobodi veroispovesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica, piše podgorički Dan.

Amfilohije je, u pismu u koje je list imao uvid, protestovao što se, kako je rekao, naoružani policajci šalju na crkvena vrata kako bi vernici bili sprečeni da pristupe svetinjama.

Mitropolit Amfilohije je u dopisu ukazao na brojne probleme koji su nastali primenom mera na, kako je ocenio, diskriminatorski način prema Crkvi, zloupotrebom situacije oko koronavirusa, navodi list.

Prvi sastanak ekspertskih timova Mitropolije i Vlade održan je 11. marta, a naredni je bio zakazan za sedam dana kasnije.

Međutim, već 13. marta donete su prve mere za sprečavanje širenja korona virusa, pa je Vlada zakazani sastanak odložila do stabilizacije situacije.

U ekspertskom timu Mitropolije su koordinator Pravnog saveta MCP, protojerej-stavrofor Velibor Džomić, rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović i članovi Pravnog saveta Dragan Šoć, Zoran Lazarević, Vladimir Leposavić i Damjan Ðulafić.

U vladinom timu su potpredsednik Zoran Pažin, profesori Nebojša Vučinić i Aneta Spaić, šef kabineta premijera Dragoljub Bulatović, advokat Nikola Martinović i pravnik Srđan Spaić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar