Foto:RIA Novostia/Alexei Druzhinin/Pool via AP

Porodica Amerikanca zatvorenog u Rusiji na osnovu sporne presude o špijunaži, prenela je njegov poziv predsedniku SAD Džozefu Bajdenu da na predstojećem sastanku zatraži od predsednika Rusije Vladimira Putina da ga oslobode.

POGLEDAJTE JOŠ:

U snimku koji je danas podelila porodica Pola Vilana, on kaže: „Molim vas da okončate ovaj užasan slučaj diplomatije taocima. Nevin sam. Nije se dogodio zločin špijunaže. Tajno suđenje, bez dokaza potvrđuje te činjenice“.

On tvrdi da je u Rusiji 2018. godine bio kao turista, a uhapšen je u Moskvi i osuđen na 16 godina zatvora.

Vilan je početkom juna u intervjuu datom iz zatvora pozvao Bajdena da tokom sastanka s Putinom u Ženevi 16. juna izdejstvuje razmenu zatvorenika.

Ruski predsednik je danas u intervjuu američkoj televiziji En-Bi-Si (NBC) nagovestio da bi razmotrio mogućnost razmene zatvorenika između Rusije i SAD.

„Da, da, naravno“, rekao je on na pitanje o mogućem istovremenom oslobađanju Pola Vilana i Trevora Rida – Amerikanaca zatvorenih u Rusiji, i Rusa u pritvoru u SAD.

Porodice dvojice Rusa zatvorenih u SAD – trgovca oružjem Viktora Buta i Konstantina Jarošenka – ruskog pilota optuženog za trgovinu kokainom, takođe su apelovale za njihovo oslobađanje.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar