Travis King Foto:REUTERS

Specijalni izaslanik SAD za Severnu Koreju Sung Kim izjavio je danas u Tokiju da je Vašington aktivno angažovan na obezbeđivanju povratka američkog vojnika koji je prešao u Severnu Koreju.

Sung je govorio uoči trilateralnog sastanka u Japanu sa japanskim i južnokorejskim kolegom o tome kako da se suprotstave pretnji koju predstavlja Severna Koreja, preneo je Rojters.

SAD rade na utvrđivanju informacija o stanju u kojem se vojnik Travis King nalazi i angažovane su na obezbeđivanju njegovog bezbednog povratka, rekao je Sung.

Travis King Foto:Tanjug/Family Photo via AP

King je u utorak neovlašćeno prešao u Severnu Koreju, istog dana kada je američka podmornica sa nuklearnim balističkim projektilima prvi put posetila Južnu Koreju od 1980-ih. Severna Koreja lansirala je u sredu ujutru dve balističke rakete u more.

POGLEDAJTE JOŠ:

Predstavnik vlade Južne Koreje Kim Gun osudio je lansiranja raketa i govorio o jačanju veze između SAD, Japana i Južne Koreje.

„Naša trilateralna bezbednosna saradnja je na vrhunskom nivou“, rekao je Kim, navodeći da će na sastanku biti reči o daljem jačanju saradnje, kao i o sankcijama i suprotstavljanju sajber napadima Severne Koreje.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar