Huti Foto:Tanjug/AP Photo

Američke snage saopštile su jutros da su uništile devet protivbrodskih balističkih raketa i dve bespilotne letelice jemenskih pobunjenika Huta.

Američka komanda za Bliski istok (Centcom) „uništila je devet protivbrodskih balističkih raketa i dve bespilotne letelice na teritorijama pod kontrolom pobunjenika Huti, a taj napad je predstavljao neposrednu pretnju američkim ratnim brodovima u regionu“.

PROČITAJTE JOŠ

Američka vojska je u saopštenju posle raketnih napada pobunjenika u Adenskom zalivu i Crvenom moru, istakla i da oni nisu izazvali štetu i da nema povređenim osoba.

Eksplozija je prijavljena u četvrtak u blizini broda, jugoistočno od jemenskog lučkog grada Adena, saopštila je britanska agencija za pomorsku bezbednost UKMTO.

Eksplozija se, kako je navela, dogodila „na određenoj udaljenosti“ od broda koji „nije pretrpeo štetu. Posada je dobro“, dodao je isti izvor koji nije bliže opisao plovilo.

Huti koje podržava Iran, bespilotnim letelicama i raketama napadaju teretne brodove na Crvenom moru u znak odmazde zbog ofanzive Izraela u Gazi. Jemenski pobunjenici su ranije saopštili da to rade u „znak solidarnosti“ sa Palestincima.

BONUS VIDEO Američko-britanska vojna koalicija gađala je 35 ciljeva Huta u Jemenu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar