Jahel Vilan Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

"Izrael ceni podršku lidera iz desetine zemalja širom sveta. Nadam se da će ovaj prekid vatre biti početak dugotrajnog perioda mira između nas i Palestinaca", rekao je za portal Nova.rs izraleski ambasador u Srbiji Jahel Vilan.

PROČITAJTE JOŠ:

„Država Izrael odlučila je da prihvati egipatsku inicijativu uz bezuslovni bilateralni prekid vatre, čime je okončana operacija ‘Čuvar zidova’. Bila je to pravedna i moralna operacija kao odgovor na hiljade raketa ispaljenih prema izraelskim gradovima i civilima iz Pojasa Gaze. Mogu li da vas podsetim da je ova situacija bila nešto što nismo ni želeli ni započeli?“, istakao je ambasador Jahel Vilan.

On je naveo da je izraelsko delovanje unazadilo terotistički Hamas za mnogo godina.

„Izraelske odbrambene snage su napale stotine ciljeva, ukljujući sisteme podzemnih terorističkih tunela (više od 100 kilometara) u Gazi u kojima su bili smešteni teroristička infrastruktura i stariji komendantni Hamasa“, dodao je on.

Israel Palestina sukob protest
Sukobi protestanata i policije Foto:EPA-EFE/ALAA BADARNEH

Istakao je da su pored toga osujećene mnoge terorističke akcije u cilju odvraćanja svake agresije na Izrael u budućnosti.

„Izrael izuzetno ceni bez presedana podršku lidera iz desetine zemalja širom sveta, priznajući pravo bilo koje demokratske zemlje da se brani od terorističke organizacije. Nadam se da će ovaj prekid vatre biti početak dugotrajnog perioda mira između nas i Palestinaca“, reklo je Vilan.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare