Foto: Viacheslav Chernobrovin / Panthermedia / Profimedia

Nakon što je crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova proglasilo šest diplomata Ambasade Ruske Federacije akreditovanih u Crnoj Gori personama non grata, oglasili su se iz Ambasade Ukrajine.

“Veoma simboličan čin u pozadini ruske propagandne predstave pod nazivom “referendumi” na privremeno okupiranim teritorijima Ukrajine. Hvala Crna Goro”, naveli su iz ukrajinske ambasade na Tviteru.

Podsetimo, crnogorska policija sprovela je u četvrtak veliku akciju na teritoriji Podgorice, tokom koje je više ljudi uhapšeno zbog sumnje da su odavali informacije ruskoj obaveštajnoj službi. Jedan od njih navodno je i službenik državne administracije, a čitava akcija sprovedena je u saradnji sa međunarodnim obaveštajnim službama.

Dva crnogorska državljanina, šest službenika ambasade Rusije i nekoliko državljana Rusije pod istragom su zbog sumnje da su radili za obaveštajnu službu Rusije.

Među osumničenima je i bivši portparol Ministarstva spoljnih poslova (MVP) Radomir Sekulović, potvrđeno je „Vijestima“ iz više izvora.

BONUS VIDEO: Jelena Ćorluka: Novi izbori su jedino rešenje za Crnu Goru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar