Foto:Shutterstock

Širom Severne Makedonije danas je uhapšeno 20 vlasnika i direktora 28 preduzeća osumnjičenih za zločinačko udruživanje, utaju poreza i pranje novca, dok se njih šest se vode kao nestali.

Kako je saopšteno, policija je hapsila ljude i pretresala objekte na više lokacija u Negotinu, Kavadarcima, Bitolju i Ohridu, prenosi kanal Telma.

Oni su lišeni slobode tokom današnje akcije Javnog tužilaštva za organizovani kriminal i Finansijske policije, kodnog naziva „Sindžir“, a sumnjiče se da su osnivali ili preuzimali preduzeća, preko kojih su pripremali lažne fakture kako bi izbegli plaćanje PDV-a.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako navode u tužilaštvu, na ovaj način su oštetili budžet za više od 490 miliona denara, odnosno za skoro osam miliona evra.

Za 13 osumnjičenih zatražen je pritvor, za jednog kućni pritvor, a za preostalih 12 druge mere, kao što su oduzimanje pasoša, zabrana napuštanja boravišta i zabrana kontakata sa određenim licima.

Zatraženo je zamrzavanje imovine pet osoba i sedam preduzeća.

Napominje se da su tri osobe osumnjičene za formiranje kriminalne grupe 2019. godine, a da su im se potom pridružili drugi osumnjičeni.

BONUS VIDEO: Pucnjava u SAD

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar