Foto: TANJUG/AP Photo/Vadim Ghirda

Stotine ljudi napustile su danas istočni ukrajinski grad Kramatorsk usled straha od moguće ruske ofanzive u tom delu zemlje.

Kako navode novinari agencije Frans pres koji se nalaze na terenu, stotine žena, dece i starih osoba je vozom napustilo grad, a evakuacija je protekla u redu, uz pomoć lokalnih volontera.

Rusija je najavila da planira „usmeravanje napora na oslobadjanje Donbasa“, dela istočne Ukrajine koju čine Donjecka i Luganska oblast, i koji je de fakto nezavisan od vlade u Kijevu od 2014. godine. Rusija je ranije ove godine priznala nezavisnost pobunjenih oblasti.

U Kramatorsku, koji je pod kontrolom ukrajinskih snaga, sada se nalazi administrativni centar Donjecke oblasti, a zbog njegovog geografskog položaja kao i ruskih manevara, strahuje se da bi se grad mogao naći u sličnoj situaciji kao i Mariupolj, koji je pod opsadom i izložen žestokim bombarodvanjima.

Foto: TANJUG/AP Photo/Vadim Ghirda

Kramatorsk je bombardovan početkom rata, ali je od tada, kako navode stanovnici, situacija bila mirna do protekle noći kada je nekoliko projektila pogodilo periferiju.

Foto: TANJUG/AP Photo/Vadim Ghirda

Sva dešavanja iz Ukrajine možete da pratite na našem blogu UŽIVO.

Bonus video: Ukrajina Mariupolj dečija bolnica ruševine raketiranje

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar