Nebojša Medojević i Aco Đukanović Foto:Ivan Dinić/Nova S;Luka Zeković/Vijesti.me

"Evo čija Vlada je izdala garancije države za kredite Abu Dabi Fonda. On je i dogovorio 'kredit' sa Abu Dabi Fondom. Ako SDT njega ne uhapsi, radi se opet o zamazivanju očiju javnosti. Pare su išle preko Prve banke, a Aca Đukanovića niko ne dira", poručio je lider Pokreta za promene i poslanik DF-a Nebojša Medojević.

“SDT ostaje dosledan do kraja da su braća Đukanović i njihov kriminal nedodirljivi. A možda je to i dogovor prve i druge familije. Da se Đukanovići zaobiđu u hapšenjima i istragama. U svakom slučaju Ivanović i Vukčević su bili operativci. Korupcionaška šema sa kreditima iz Abu Dabi Fonda za poljoprivredu nije bila moguća da država nije dala garancije, koje su kasnije i naplaćene, jer krediti nisu vraćeni”, naveo je Medojević za Portal Borba.

Kako je istakao, koji je procenat za ove lažne kredite uzela Prva banka, a koliko Ivanović i Vukčević to treba da utvrdi istraga.

“Država je uzela kredit of 50 milijardi dolara za razvoj poljoprivrede i podelila većinu sredstava isključivo firmama bliskim ANB i DPS. Kredite su dobile i Vektra (u stečaju), Carine, Milkraft (farma krava i mlekara u Pavinom Polju), IM Gradina iz Rožaja, Goranović, Franca. Novac nije upotrebljen namenski, tj. izvučen je na privatne račune, projekti nisu realizovani, država nije uzela dobre kolatere, dug ostaje državi, a pare tajkunima. Posao su vodili Petar Ivanović i Zoran Vukčević “, naveo je on.

Pročitajte još:

Medojević je naglasio da je čitav “posao” osmišljen u Prvoj banci.

“Poznati rukopis”, dodao je on.

Podsetimo, specijalno državno tužilaštvo Crne Gore krenulo je u akciju hapšenja osoba za koje se veruje da su zloupotrebili službeni položaj i nesavesno radili prilikom raspodele i trošenja novca od kredita iz Abu Dabi fonda.

Službenici Specijalnog policijskog tima uhapsili su jutros četiri osobe osumnjičene za nenamensku raspodelu, ali i trošenje novca, koji je 2015. i 2016. godine uplaćen u prvoj tranši kreditne linije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar