Foto: Printscreen/YouTube/PQSHI Partia qytetare Shqiptare per Integrime

Centralna albanska partija za integracije, koji vodi Dr Isat Jakupi, podržala je trojnu koaliciju koja je na nedavnim izborima osvojila većinu mandata. Jakupi je naveo da se to posebno odnosi na koaliciju "Crno na bijelo" sa Dritanom Abazovićem na čelu "sa kojim će gledati da što brže stupe u kontakt i ako bude trebalo, dati potpis za podršku“. "Mora se više voditi računa o Ulcinju gde dominantno živi albanski živalj, imajući u vidu da su Albanci dugo tretirani kao građani drugog reda", naglasio je Jakupi.

Centralna albanska partija za integracije, koji vodi Dr Isat Jakupi, podržala je trojnu koaliciju koja je na nedavnim izborima osvojila većinu mandata. Jakupi je naveo da se to posebno odnosi na koaliciju „Crno na bijelo“ sa Dritanom Abazovićem na čelu „ sa kojim će gledati da što brže stupe u kontakt i ako bude trebalo, dati potpis za podršku“.

Jakupi je na nedavnim izborima nastupio u koaliciji „Jednoglasno“, koju čine Demokratska unija Albanaca (DUA), Demokratska partija (DP) i Demokratski savez u Crnoj Gori (DSuCG). Koalicija, čiji je nosilac liste bio predsednik DP Fatmir Đeka, osvojila je jedan mandat.

„Nova Vlada će imati pune ruke posla ali podrškom želimo da im stavimo do znanja da je Ulcinj nanerazvijenija i najsiromašnija opština na crnogorskom primorju, odakle odlaze mladi ljudi. Želimo da ih podržimo u borbi protiv korupcije i u naporima za održavanje mira i međunacionalnog sklada“, kazao je Jakupi „Vijestima“ naglasivši da njegova partija podržava ekspertsku Vladu i sporazum trojne koalicije. Nova Vlada, kako je naveo, trebalo bi da se zalaže za decentralizaciju i brži razvoj države.

„Mora se više voditi računa o Ulcinju gde dominantno živi albanski živalj, imajući u vidu da su Albanci dugo tretirani kao građani drugog reda. Treba otovreno govoriti o pljački koju sprovodi Morsko dobro ali o potrebi za gradnju Porta, vraćanju maslinade u Valdanosu, dvojezičnoj administraciji gdje god žive Albanci, za otvaranje novih radnih mesta i bolnice u Ulcinju, što je jedan od prioritetnih ciljeva naše partije“, kazao je Jakupi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar