Crna Gora Vlada
Dritan Abazović Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Nema nikakvih većih problema kada je reč o Temeljnom ugovoru i kao i svaki dokument, ugovor mora da prođe Sekretarijat za zakonodavstvo, nadležnu Komisiju i tek onda dođe na Vladu, rekao je predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

Poručio je da će u momentu kada se inicijalni tekst uskladi biti dostupan javnosti, prenose Vijesti.

Pročitajte još:

„Svi će moći da ga vide, pogledaju, komentarišu. Treba da ga na najbolji mogući način sklonimo sa dnevnog reda. Bio sam srećan nakon susreta sa patrijarhom Porfirijem i oni žele to da potpišu. To je najbolji način da se iskaže poštovanje prema državi.“, rekao je Abazović.

Dodao je da će na taj način Crna Gora izaći iz „one matrice da je neko iznad zakona, da je neko iznad države“.

„Voleo bih da se to sutra reši, ali ne bih robovao datumima jer to iziskuje zajedničke sastanke na nivou Crkve i države“, rekao je Abazović.

Poligon potreban, ali mu nije mesto na Sinjajevini

Vojska Crne Gore kao i sve druge vojske sveta i NATO-a mora da ima poligon za treninge, ali to na Sinjajevini nije moguće iz ekoloških razloga, smatra Abazović.

„Naš zadatak je da vidimo postoje li drugi lokaliteti. Moj je stav da poligon nama treba, da ga Vojska mora imati, ali ne na Sinjajevini. Da li Crna Gora ima druge lokacije koje bi mogle da budu zanimljive, mislim da ima. Apelujem na ministra odbrane da sa drugim ministrima pogleda koja bi to druga lokacija bila prihvatljiva i ispunjavala sve standarde““, poručio je Abazović.

BONUS VIDEO: Abazovic o sankcijama Rusiji, Krivokapicu i Kvorumu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram