Foto: Kabinet potpredsjednika Vlade Crne Gore, Zoran Lončarević/ Nova.rs

Predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović uputio je telegram saučešća povodom smrti Veselina Simonovića, glavnog i odgovornog urednika i direktora portala Nova.rs i dnevnog lista "Nova".

„S iskrenim žaljenjem sam primio vijest o smrti Veselina Simonovića, glavnog i odgovornog urednika i direktora portala Nova.rs i dnevnog lista ‘Nova'“, naveo je Abazović u telegramu dostavljenom našoj redakciji.

Foto:Vlada Crne Gore

„Veselin je bio simbol nezavisnog novinarstva i jedan od najvećih jugoslovenskih i srpskih urednika. U jednom od najtežih perioda za region, Simonović se borio protiv nacionalizma i primitivizma, pokazujući da mediji ne smiju da budu sredstvo za širenje mržnje, već samo i isključivo servis svojih čitalaca. Svoju Crnu Goru uvijek je volio i u svaki medij, koji je vodio, je izuzetno profesionalno pratio zbivanja u našoj državi. Ovim putem, upućujem izraze najdubljeg saučešća članovima porodice, prijateljima i kolegama pokojnog Veselina. Neka mu je vječna slava!“, poručio je predsednik Vlade Crne Gore.

BONUS VIDEO: Komemoracija – Stojan Drčelić o Veselinu Simonoviću

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News