Foto: Medija centar Beograd

Lokacija proteranog ambasadora Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića, koga Ministarstvo spoljnih poslova još nije povuklo sa tog mesta, nepoznata je javnosti i vlastima druge države, koja mu je zabranila ulazak, ali je zato u diplomatskim krugovima poznato da i dalje prima platu od 4.500 evra mesečno.

Sa Božovićeve imejl adrese stiglo je pismo saučešća predsednika Srbije Aleksandra Vučića povodom tragedije na Cetinju, što je izazvalo oštre reakcije vlasti u Crnoj Gori, ali bez jasnijeg preciziranja imaju li informacije da li se on eventualno nalazi u toj zemlji, iz koje potiče, piše Danas.

Iz krugova bliskih Ministarstvu spoljnih poslova Danas nezvanično saznaje da je Božović nastavio da prima deviznu platu za obavljanje ambasadorske funkcije u Crnoj Gori i nakon što je u toj državi proglašen „personom non grata“, što je suprotno propisima Srbije.

Izvori lista tvrde da Božović prima platu ambasadora u istom iznosu, umesto da dobija naknadu u dinarima, kakva sleduje i drugim zaposlenim u Ministarstvu.

„To je drastično kršenje naših propisa i diplomatskih protokola, inače je uobičajeno da kada ambasadoru prestaje mandat, vrlo brzo se on vraća na platu u zemlji. Takav je bio slučaj sa ambasadorom u Etiopiji“, tvrde ti izvori.

BONUS VIDEO: Da li su plate bedne ili nema ljudi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare