Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović smatra da je puštanjem na slobodu Slobodana Kašćelana i ostalih pripadnika kavačkog klana sud oslobodio kriminalce, a uhapsio državu. Abazović smatra da je sudija Bašović ovim postupkom osramotio državu i sudstvo.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Preko 160 stranica dokaznog materijala koji policija stavlja na teret vođama ‘Kavačkog klana’ i tereti ih za dela za koja je zaprećena kazna do 40 godina zatvora, sudiji Bašoviću nisu bile dovoljne da odredi pritvor uhapšenima u akciji decenije. Da bi, po sudiju, stvar bila gora, par sati kasnije, Veće suda je poništilo njegovu odluku, čime su jasno stavili do znanja šta misle o radu kolege u ovom slučaju“, napisao je Abazović na svoj Fejsbuk profilu.

Potpredsednik Vlade kaže da je on „ovim postupkom oslobodio kriminalce, a uhapsio državu“.

Cilj, kako je naveo, bio je poniziti državu i javnost, i dokazati da je mafija jača. Sudija Bašović naneo je štetu Crnoj Gori, jer je ponizio i međunarodne partnere, koji su pomogli policiji da sprovede akciju hapšenja Kašćelana i ostalih „kavčana“.

Uprava policije Crne Gore ponovo je sinoć uhapsila Kašćelana, nakon što je njegova prvobirna odluka poništena. Ipak, mnogi od puštenih „kavčana“ su i dalje na slobodi. Abazović je istakao da je sada sva odgovornost na Bašoviću.

POKUŠAJ DA SE PUSTE KRIMINALCI, A UHAPSI DRŽAVA: ISTORIJU NE PIŠU KUKAVICE

Preko 160 stranica dokaznog materijala koji…

Posted by Dritan Abazović on Субота, 24. април 2021.

„Red bi bio da sada sudija Bašović ode u Kotor ili na druga mesta i jednog po jednog pronalazi i lišava slobode, umesto što policajce nepotrebno troši, iscrpljuje i izlaže opasnostima. Takođe, dok god se pomenuti ne pronađu, Bašović snosi direktnu profesionalnu i moralnu odgovornost ako neko od ovih, dok je bjekstvu, počini bilo kakvo krivično delo, a da ne pominjemo neku likvidaciju“.

„Jučerašnji događaj je potvrdio da su kraci kriminale hobotnice duboko u sistemu. Da neće biti dovoljno da se mijenja samo Tužilaštvo, već i sudstvo, kao i sistem u celini. Trideset godina iste vlasti je učinilo svoje. No, nema mesta pesimizmu. Policija i SDT, bez obzira na sve zamerke koje stoje, u ovom slučaju su pokazali veliku vitalnost i profesionalizam. Policija je čak dva puta u tri dana izvodila spektakularne akcije, što se u ovim okolnostima može nazvati podvigom. Govorili su nam da ćemo na obračun sa OKG morati da čekamo godinama, ali građani nemaju vremena za čekanje. Mi smo krenuli, uprkos svim otporima, spolja i iznutra. Pravda neće stati“, poručio je potpresednik Vlade Crne Gore.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar