Dritan Abazović na FPN-u Foto:FoNet/Aleksandar Barda

Crna Gora će dobiti stabilnu vladu kada još malo desetkuje organizovani kriminal, ocenio je na predavanju na Fakultetu političkih nauka u Beogradu premijer te zemlje Dritan Abazović, dodajući da je 30. avgust 2020. godine bio istorijski dan jer je smenjena vlast i vraćen suverenitet građanima.

Na pitanje šta je Srbiji potrebno za preokret poput onog u Crnoj Gori 2020. godine, Abazović je rekao: „Ja mislim da se vama 2020. desila 5. oktobra 2000. Kako ste to iskoristili, to je do vas“.

On je ocenio i da prava Srba u Crnoj Gori u njegovoj vladi apsolutno nisu ugrožena, da on ljudima ne broji krvna zrnca i da su na pozicijama u javnim preduzećima ostali i predstavnici demokrata i Demokratskog fronta.

Abazović je, o uticaju Srbije na crnogorske izbore, rekao da Demokratski front ima svoju bazu glasača, „pa sve i da postoji“ uticaj Beograda, DF osvaja 13 odsto.

Kada je reč o državljanstvu, Abazović je rekao da je zakon o tome u rukama parlamenta, „koji slabo radi“ i da se on zalaže da državljanstvo bude liberalizovano i da Crna Gora ima i milion stanovnika.

On je dodao da ljudi koji žele crnogorsko državljanstvo nisu neprijatelji Crne Gore, ali pravo glasa treba da imaju oni koji u Crnoj Gori žive.

***

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar