Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

"Vraćanjem zakona na ponovno glasanje, Đukanović dao sebi žuti karton", napisao je potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović na svom profilu na Tviteru. Odluka predsednika Crne Gore Mila Đukanovića da na ponovno odlučivanje vrati zakone koje je Skupština donela na sednici 29. decembra, izazvala je burne reakcije u zemlji.

On je reagovao na vraćanje niza zakona na ponovno glasanje od strane predsednika države Mila Đukanovića.

„Ako prekrši Ustav, smenićemo ga!“, saopštio je Abazović.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović vratio je na ponovno odlučivanje sve zakone koje je donela Skupština na sednici 29. decembra, među kojima je i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o slobodi veroispovesti.

Odluka predsednika Crne Gore Mila Đukanovića da na ponovno odlučivanje vrati zakone koje je Skupština donela na sednici 29. decembra, izazvala je burne reakcije u zemlji.

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić tvrdi da Đukanović ne dozvoljava mirnu tranziciju vlasti u Crnoj Gori, te da nastavlja „u višegodišnjem maniru da zemlju tretira kao svoj feud“.

Ističe da Đukanović na ovaj način krši Ustav i igra se s građanima, njihovom imovinom i pravima koja proističu iz Ustava.

Đukanović je o obrazloženju naveo da zakone, među kojima je i Zakon o slobodi veroispovesti, vraća na ponovno potvrđivanje jer jer je „otvoreno pitanje da li je prilikom početka predmetne sednice i usvajanja njenog dnevnog reda postojao kvorum, a samim tim i pitanje demokratskog legitimiteta“.

Predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić tvrdi da je sve u skladu s Ustavom i pozitivnim propisima i veruje da će ponovo biti izglasani svi zakoni.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare