Dritan Abazovic
Dritan Abazović Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

"Kao dete se sjećam bombardovanja Dubrovnika - najveće sramote Crne Gore u njenoj modernoj istoriji, tada zarobljene države u kandžama nacionalizma, mržnje i ratnog profiterstva", rekao je crnogorski premijer Dritan Abazović.

Premijer Dritan Abazović, i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić večeras su se u Dubrovniku sastali sa Ratkom Kneževićem, novinarom, diplomatom i biznismenom.

Kako piše Dubrovački vjesnik, Abazović i Adžić su u privatnoj poseti Dubrovniku, a nakon šetnje Stradunom, u društvu Kneževića otišli su na večeru u jedan dubrovački restoran.

Dubrovački navodi da „njihovo druženje u Dubrovniku ima veze sa najnovijom krizom vlasti“ u Crnoj Gori.

Danas mi je bila čast da kao prvi crnogorski premijer slobodno prošetam prelepim Stradunom, fotografišem se i razgovaram sa dragim Dubrovčanima, poručio je crnogorski premijer nakon posete Dubrovniku.

“Kao dete se sećam bombardovanja Dubrovnika – najveće sramote Crne Gore u njenoj modernoj istoriji, tada zarobljene države u kandžama nacionalizma, mržnje i ratnog profiterstva. Danas mi je bila čast da kao prvi crnogorski premijer slobodno prošetam prelepim Stradunom, fotografišem se i razgovaram sa dragim Dubrovčanima”, napisao je Abazović na Tviteru.

Kako je naveo, u toku radne posete tom gradu realizovan je susret sa Ratkom Kneževićem.

“Radni dan sa ministrom Filipom Adžićem u Duborovniku, razgovori sa diplomatama, a zatim susret i večera sa našim poznatim Crnogorcem u Hrvatskoj, Ratkom Kneževićem. Širimo ljubav, regionalu saradnju i gradimo evropsku budućnost”, poručio je Abazović.

BONUS VIDEO: Porfirije i Abazović se dogovorili oko Temeljnog ugovora


***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar