Dritan Abazovic
Dritan Abazović Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Premijer Crne Gore Dritan Abazović pozvao je je danas na međunarodnom Dubrovnik forumu 2023. zemlje regiona na zajedničku akciju u pravcu realizacije projekta Jadransko-jonskog gasovoda koji može biti podržan od strane EU.

Abazović je govorio i o potencijalima za zelenu tranziciju u regionu, kao i o namerama za izgradnju terminala za tečni prirodni gas u Luci Bar kao jednom od ključnih projekata za obezbeđivanje održivog razvoja.

Abazović je istakao da je pitanje energetike svakim danom sve više bezbednosno pitanje i da je zbog toga Crna Gora veoma zainteresovana da doprinese energetskoj stabilnosti i sigurnosti u saradnji sa najbližim susedima, saopštila je Vlada Crne Gore.

PROČITAJTE JOŠ:

Energija postaje najbitnija tema, posebno nakon ruske agresije na Ukrajinu, rekao je crnogorski premijer, prenele su podgoričke „Vijesti“.

Abazović učestvuje je na 16. Dubrovnik forumu pod nazivom „Upravljanje globalnom preraspodelom“ gde je govorio na panelu pod nazivom „Svetski poredak van reda: Kako stabilizovati svetsku politiku?“.

Dubrovnik forum održava se 7. i 8. jula.

BONUS VIDEO: Abazović o parlamentarnim izborima, zimskom snu ustavnog suda i mafije u Crnoj Gori

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar