Dritan Abazović
Dritan Abazović. Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Potpredsednik Vlade Crne Gore i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović izjavio je da će podneti krivičnu prijavu protiv NN lica koje je "montiralo njegov glas" na audio snimku koji se pojavio u javnosti uoči ponavljanja izbora u Ulcinju.

Abazović je dodao da „pozdravlja i pruža podršku svim aktivnostima“ Osnovnog državnog tužilaštva Ulcinja i Specijalnog državnog tužilaštva, i da „očekuje da ispitaju sve navode u vezi sa ovim slučajem“.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) saopštilo je da ispituju „događaje u vezi sa navodnim zloupotrebama koje su povezane sa održavanjem lokalnih izbora u Ulcinju“ među kojima i danas objavljeni snimak o navodnoj kupovini glasova.

Redakcijama više crnogorskih medija dostavljen je snimak navodne kupovine glasova u Ulcinju, gde su 27. marta održani lokalni izbori.

Na snimku se navodno čuju lider GP URA Dritan Abazović, čelnik ulcinjskog odbora tog pokreta i nosilac liste „Za novi početak“ Omer Bajraktari, predsednik Demokratske partije i poslanik Albanske koalicije „Jednoglasno“ Fatmir Đeka, komunalni inspektor u Ulcinju Amir Mehmeti i nepoznata osoba.

Bajraktari i Đeka su danas na saslušanju povodom navoda da su dogovarali kupovinu glasova i tvrdili da je snimak napravio član konkurentske Demokratske unije Albanaca (DUA), kako bi im naštetio uoči ponavljanja lokalnih izbora na jednom biračkom mestu.

Abazović će se naknadno odazvati pozivu i dati izjavu ulcinjskoj policiji, jer je službeno zauzet.

***

BONUS VIDEO: Dritan Abazović sa košarkaškom loptom i Vučić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar