Crna Gora Vlada
Dritan Abazović Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Ostajemo pri svojim prethodnim ugovorima kada je reč o Temeljnom ugovoru. Nikakva dramatizacija ovog pitanja ne postoji, rekao je predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

On se sastao sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem.

„To je obaveza države i nadam se da će se to završiti na pristojan i lep način kao što je to bilo sa drugim verskim zajednicama. Moja želja je da ova Vlada stavi tačku na to i da idemo dalje“, rekao je Abazović, prenose Vijesti.me.

Na pitanje da li je u redu da se premijer sekularne države prisustvuje sastancima u verskim objektima, Abazović je odgovorio: „Premijer sekularne države će se truditi da bude premijer svih građana, nezavisno da li su oni vernici ili nisu i da na svakom pedlju ove zemlje bude sa ljudima. Kao što sam obilazio planine i sela, vrlo sam srećan kad obilazim crkve, džamije, katedrale…“, poručio je Abazović.

PROČITAJTE JOŠ:

Abazović se zahvalio mitropolitu Joanikiju na pozivu i čestitam svima koji slave Svetog Vasilija Ostroškog.

„Raduje me da Crna Gora ide putem pomirenja i pravde. Želim da svi građani promovišu mir, univerzalne vrednosti. Svi dobronamerni ljudi su više nego dobrodošli u Crnu Goru“, rekao je Abazović.

Abazović je na sastanak u Donji manastir Ostrog došao u pratnji ministra pravde Marka Kovača i ministra ljudskih i manjinskih prava Fatmira Đeke.

BONUS VIDEO: Abazović o sankcijama Rusiji, neozbiljnosti Krivokapića i problemu sa kvorumom

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News