Dritan Abazović Foto:Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic

Očekivanja svih su da krajem januara ili početkom februara imamo sednicu na kojoj će se glasati o sudijama Ustavnog suda, poručio je premijer Dritan Abazović.

Abazović se danas sastao sa ministarkom spoljnih poslova Slovenije Tanjom Fajon, nakon čega je kazao da ih raduje njena poseta, te da Sloveniju doživljavaju bliskom.

„Fokus narednih 15 dana da bude na tome da izaberemo sudije Ustavnog suda, da učinimo sud funkcionalnim“, rekao je on.

Na pres konferenciji za novinare je kazao da Crna Gora želi da izgrađuje mostove prijateljstva sa svim državama, a da su tema sastanka bile rasplet situacije vezane za US i političke prilike.

„Ponovljene su ranije poruke. Imamo 27 prijava za Ustavni sud, verujem da će parlament završitit tu procrduru. Očelivanje je da krajem januara ili februara imamo sednicu na kojoj će se birati sudije. Fokus svih aktera treba da bude da izaberemo sudije“, rekao je Abazović.

Naglasio je i da nije čuo nikakvu drugačiju interpretaciju od ranije.

„Zahvalan sam koleginici Fajon. Što se tiče Vlade, ona svoju politiku izvršava na najbolji način, a sad je na parlamentu da što je brže moguće dovede svoje odluke do kraja“, rekao je premijer.

Odgovarajući na pitanja novinara, Abazović je kazao da je Fajon došla kao ministarka spoljnih poslova Slovenije, ali da „ne mogu deliti njene funkcije“.

U vezi sa prekidom pregovora sa Evropskom unijom, rekao je da nije čuo da imamo negativne vesti, pišu Vijesti.

„Pročitao sam u nekim medijima koji su za mene novi, oko mogućeg uvođenja viznog režima za Crnu Goru. To niko nikad nije pomenuo. Ta retorika dolazi, danas sam video tvit gradonačelnika Podgorice. To nisam čuo, niti je to neko preneo. Fajon je i danas i ranije došla sa željom da stvari idu napred, a ne nazad“, kazao je predsednik Vlade.

Na pitanje hoće li pokrenuti pitanje odgovornosti ministra finansija Aleksandra Damjanovića zbog povrede Poslovnika Vlade, jer se u Banjaluci sastao s koleginicom iz RS, a da na Vladi nije usvojena platforma o tome, Abazović je odgovorio:

„Ja sam dobio usmenu informaciju od ministra. Mislim da nije neustaljena praksa da, kad neko ima priliku da se sastane s kolegama, to uradi. U mojoj platformi za Tiranu nije bio susret sa sedam-osam ministara. Oni su se pojavili, i šta onda treba da uradite? Nema nikakvih sankcija za to“, rekao je on.

***

BONUS VIDEO: Abazović pokazao fotografiju: Milo Đukanović sa „škaljarcima“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar