Foto: BETAPHOTO/SKUPSTINA CRNE GORE/Igor Sljivancanin/MO

Pre 15 godina, 3. juna 2006. godine, Skupština Crne Gore zvanično je proglasila nezavisnost. Povodom godišnjice, većina političkih aktera u Crnoj Gori danas se oglasila.

Petnaest godina otkako je 3. juna 2006. Skupština zvanično proglasila nezavisnost Crne Gore, naša država je članica NATO-a i nedvosmisleno na putu ka Evropskoj uniji, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

„Težimo boljoj budućnosti primarno mladih, da svoje kapacitete u potpunosti valorizuju ovde. Da ne odlaze iz svoje zemlje. Težimo društvenom pomirenju i stabilnosti, boljem životnom standardu i jednakim šansama za sve građanke i građane. Svi smo na istom zadatku – da nam svima bude bolje sutra“, naveli su iz Vlade na Tviteru.

Bečić: Svako ko ospori crnogorsku nezavisnost imaće u meni oštrog protivnika

Predsednik Skupštine Aleksa Bečić poručio je da će se oštro usprotiviti svakome ko se, kako je rekao, drzne da ospori crnogorsku suverenost i nezavisnost. On je, povodom 15 godina od usvajanja Deklaracije o nezavisnosti Crne Gore, kazao da se svedoči o značajnim promenama na društveno-političkoj sceni države.

„Moramo snažnije krenuti evropskim putem zbog onih koji će nas sutra naslediti“, naveo je Bečić na Tviteru.

 

Đukanović: 

Oglasio se i predsednik Crne Gore Milo Đukanović. Kako je rekao, trećeg juna 2006. godine, kada je zvanično proglašena nezavisnost Crne Gore, crnogorski parlament usvojio je jedan od najznačajnijih dokumenata u slavnoj istoriji naše države.

„Deklaracijom nezavisne Crne Gore trasirani su strateški pravci razvoja naše moderne države. Za deceniju i po preskočili smo vekove. Nastavljamo i moramo dalje“, objavio je Đukanović na Tviteru.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare