Foto: Printscreen/meteoalarm.rs

U Srbiji se sutra očekuje oblačno i suvo vreme mestimično sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom. U južnim i zapadnim krajevima Srbije očekuje se ponegde susnežica i sneg i u nižim predelima.

U brdsko-planinskom delu očekuje se povećanje visine snežnog pokrivača za 10 do 20 cm.

Vetar će biti umeren i jak, u Negotinskoj Krajini i na planinama povremeno i olujni, severozapadni. Zbog jakog vetra koji će imati i udare olujne jačine od 17 do 20 m/sRHMZ je objavio žuti meteoalarm za istočnu Srbiju.

Biće hladno za ovo doba godine i pretežno oblačno, osim po Vojvodini gde će biti sunčanih perioda i to na zapadu i severu Vojvodine, dok će na istoku i jugu Srbije padati kiša i susnežica, a na planinama sneg. Popodne se očekuju padavine i u zapadnim i centralnim predelima, a samo će u većem delu Vojvodine ostati suvo.

Pritisak će biti malo ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 0 do 5 koliko se očekuje u Negotinu, a maksimalna od 4 u Dimitrovgradu do 11 u Somboru gde će biti više sunčanih sati.

U Beogradu će u utorak biti hladno i promenljivo oblačno sa mogućom slabom kišom kasnije popodne i uveče. Vetar će biti umeren severozapadni, a pritisak ispod normale. Minimalna temperatura biće 3, a maksimalna do 9 stepeni.

U sredu i četvrtak biće pretežno oblačno i još malo hladnije sa povremenom kišom, susnežicom i snegom. Samo će u Vojvodini biti pretežno suvo ili sa malo padavina. Na planinama se očekuje povećanje visine snežnog pokrivača, a sneg će možda padati i u nižim predelima zapadne, centralne i južne Srbije.

Temperatura će ponovo početi da raste za petak i vikend, kada će biti u postepenom porastu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar