Petar Miletić
Foto: N1

Član Predsedništva Pokreta slobodnih građana Petar Miletić podneo je ostavku na funkciju u tom pokretu. Miletić se na ovaj korak odlučio, kako je rekao, zbog svega što se dešavalo tokom izbornog procesa i u postizbornom periodu.

Podneo sam ostavku na funkciju člana Predsedništva PSG iz odgovornosti prema lošem izbornom rezultatu. Zagovarao sam izlazak na izbore, bio sam šef izbornog štaba i nakon poraza mislim da je u redu da snosim odgovornost izjavio je Miletić za „Blic“.

I pored ostavke na funkciju, kako je rekao, i dalje će ostati član Pokreta slobodnih građana.

Miletić, iako nije previše medijski eksponiran, na političkoj sceni slovi kao dobar operativac, važan u organizacionom smislu, koji čitavu organizaciju drži pod kontrolom.

Još uvek se na zna kada će se održati izbori u PSG, koji su prolongirani zbog loše epidemiološke situacije.

Inače, članstvo PSG već neko vreme nije zadovoljno stanjem u Pokretu, a naročito nakon debakla na izborima 21. juna na kojima je stranka osvojila 1,58 odsto glasova zbog čega je deo članstva napustio stranku.

U medijima su se pojavile spekulacije da član Predsedništva PSG Pavle Grbović pregovara sa liderom SSP Draganom Đilasom da se PSG priključi Udruženoj opoziciji Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare