Požarevac: Odluka o broju kućnih ljubimaca ipak odbačena

Društvo 08. mar. 202109:45 > 10:51
Podeli:
Foto: Privatna arhiva

Grad Požarevac je na Skupštini, koja je održana 11. februara, doneo Odluku o držanju kućnih ljubimaca i egzotičnih životinja. Nakon negodovanja jednog dela javnosti na tačku ove Odluke koja se odnosi na broj kućnih ljubimaca po domaćinstvu, gradonačelnik Saša Pavlović je najavio daće se sporna tačka promeniti.

Kako, usled poštovanja pravne procedure,svaka odluka nakon donošenja u Skupštini grada mora izaći u Službenom glasniku, tako je objavljena i ova. Da bi u novonastaloj situaciji sprečili da se tačka ove odluke koja se odnosi na broj ljubimaca koji se mogu držati u stambenim jedinicama objavljeno je da ista stupa na snagu 6 (šest) meseci od objavljivanja u Službenom glasniku.

PROČITAJTE JOŠ

Kako je na konferenciji za medije organizovanoj tim povodom najavio gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović, u periodu do stupanja sporne tačke ove odluke, obaviće se dodatne konsultacije sa građanima i referentnim udruženjima iz ove oblasti da bi se ista korigovala i prilagodila.

Podvlačimo, sporni deo odluke nije stupio na snagu a do pravosnažnosti iste, tačka će biti promenjena.

Građani Požarevca ranije su navodili da je Odluka puna manjkavosti, te da se pri njenom donošenju nije vodilo računa o dobrobiti životinja, kao i da nije predviđeno rešenje gde će biti zbrinuti svi „izbačeni“ ljubimci.

“Bila sam u šoku kada sam saznala da je Odluka objavljenja. Sada me bukvalno teraju da se odreknem člana porodice. Ovde se sve svodi samo na broj životinja, a niko se nije osvrnuo na uslove u kojima te životinje žive”, ogorčeno je za Nova.rs rekla ranije Maja Dimitrijević, veterinarka i vlasnica više ljubimaca.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar