Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA/DIJANA VUKOMANOVIC

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa zamenikom pomoćnika generalnog sekretara NATO za političke poslove i bezbednosnu politiku Havijerom Kolominom o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i aktivnostima misije Kfor, partnerskoj saradnji Srbije i NATO i perspektivama za njeno unapređenje.

Dačić je detaljno upoznao Kolomina sa najnovijim razvojem situacije na Kosovu i Metohiji i posebno naglasio značaj nepristrasnog i statusno neutralnog angažmana Kfora u pravcu očuvanja mira i bezbednosti u pokrajini i sprečavanja mogućih incidenata, navodi se u saopštenju MSP.

Kolomin je naglasio da Alijansa u potpunosti poštuje politiku vojne neutralnosti Srbije i potvrdio da će Kfor nastaviti da vrši mandat u skladu sa rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 i da je spreman da reaguje ako dođe do ugrožavanja bezbednosti.

Obostrano je izraženo zadovoljstvo dostignutim nivoom političkog dijaloga i partnerske saradnje između Srbije i NATO o pitanjima od zajedničkog interesa, u cilju očuvanja mira i stabilnosti u regionu.

***

BONUS VIDEO: Dačićev zaokret: „Nas i Kineza milijardu i po“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar